Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

6 Şubat 2015 Cuma

The Thing (Şey) 1982 Ahlak notu: +9.8


Yönetmen : John carpenter
Konu:  Kuzey kutbunda bir amerikan araştırma kampı vardır. Bir gün kampın sakinleri  bir kurt köpeğinin peşindeki helikopterden kaçarak kampa yaklaştığını görürler. Helikopterdeki beceriksiz nişancı o kadar yol boyunca köpeği vuramamıştır. Köpek kampa yetişince, helikopter kampın yakınına iniş yapar ve silahlı bir adam içinden çıkar. Köpek kamptakilere sığınır ve silahlı adam kamp sakinlerinden birini köpeğe erişme amacıyla yaralayınca  kampın lideri tarafından vurulup öldürülür. Kampa alınan köpek ise aslında şekil değiştirmiş uzaylı bir yaratıktır. Kamptakiler kısa bir zaman sonra Şekil değiştirebilen bir yaratıkla karşı karşıya olduklarını anlar fakat problem büyüktür. Kim gerçek insan kim yaratık birbirine karışır. Yani bir paranoya filmi aynı zamanda.

fragman:



3 yorum:

  1. bu konuya değinip üzerine blog hazırlamak çok hoş olmuş ama umarım blogu güncel tutmayı düşünüyorsunuzdur

    YanıtlaSil
  2. Güncel tutma niyetindeyim şu ana kadar biraz ağırdan aldığımda doğrudur. Şahsi hayatımdaki dalgalanmalarda bunda etkili oluyor ama daha fazla gayret gösterme ve daha iyi hizmet verme niyetindeyim. film önerilerinizi de beklerim. uyarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Güncel tutma niyetindeyim şu ana kadar biraz ağırdan aldığımda doğrudur. Şahsi hayatımdaki dalgalanmalarda bunda etkili oluyor ama daha fazla gayret gösterme ve daha iyi hizmet verme niyetindeyim. film önerilerinizi de beklerim. uyarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.