Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

1 Mart 2018 Perşembe

Fire Proof Ahlak Notu: ~7.5

Aile yangını nasıl söndürülür temalı bir film.
Slogan: Partnerini asla geride bırakma. 
Aile hayatına yönelik çok değerli tavsiyeler içeren bir film.

Yayın Tarihi: 2008
Tür: Aile, Duygusal
Yönetmen: Alex Kendrick 
Konu:  Gerektiğinde hayatını riske atmaktan çekinmeyen bir itfaiye yüzbaşısının hikayesi. Herkes ona bir kahraman gibi saygı gösterirken o ise beklediği saygıyı evinde bulamıyordu. Tabi karısı da beklediği ilgiyi kocasından göremiyordu. Nice zaman böyle geçmişti ve şimdi karısı  evliliği bitirmekle tehdit etmişti. Kahramanımız çok kızmıştı ve restine rest demişti fakat  dindar bir hristiyan olan babası olaya müdahil olur ve oğluna bir defter verir. 40 gün boyunca defterin talimatlarını yerine getirmesini ve ondan sonra karar vermesini ister.  Her gün defterin bir sayfasını uygulamasını ister. Yanlış hatırlamıyorsam ilk gün için talimat : Eşine cevap vermemesi sineye çekmesi, ikinci gün onu şaşırtacak bir hediye  vs.  diye devam ediyor ama işler hiçte kolay gitmiyor.  Çünkü karısının işyerinde ki iş arkadaşları bir yandan karısını fitlerken diğer yandan kadının işyerin de ki (hastanede) bir doktorda  kadına  yakınlık göstermektedir. Aceba tüm bunlara rağmen defterdeki öğütler uygulanınca  işler düzelecek mi? Şimdi söyleyip tadını kaçırmayayım. Bu yazıda ifade etmediğim ve yüzbaşının arkadaşı olan kimselerinde hayatlarından önemli kesitlere şahit olacaksınız. Tam anlamıyla ders dolu bir film. Gerçi Hristiyan gözünden meseleye yaklaşıyor ama evli çiftler ve evlenmeyi düşünenler için adeta bir eğitim filmi ve seyir zevkide yerinde. Az bir müstehcenlikten dolayı çocuklarla beraber ailece izlenmesini tavsiye edemiyorum.
Fragman ve Ebeveyn Klavuzu:






İMDb'nin Ebeveyn Klavuzu (orjinal sayfa için tıklayabilirsiniz)


Google Çevirisi (Mavi yazılar benim düzeltmelerimdir):



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.