Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

16 Ekim 2018 Salı

İp Man 3


Serinin önceki filmlerini izleyenler bilirler ki "İp Man" isimli adam Bruce Lee'nin hocasıdır.  İp Man tüm Dünya genelinde ünlü ve saygı duyulan  karakterlerden biridir. "İp man 3" filminin hikayesi de  bir önceki film gibi İngiliz işgali altındaki Çin'i tasvir ediyor. Genel İp man havasını bu filmde de görüyoruz. Diğer İp Man filmlerindeki gibi vatanseverlik  filmde önemli bir yer tutuyor. Yine ilk filmde olduğu gibi İp Man Çinlilerin kendi içlerinde olan zulümlere karşı da sessiz kalmıyor ve bir çetenin zorla bir okulun binasını elde etmeye çalışması karşısında kendisini ortaya koyuyor. Çünkü İngiliz işgali altındaki Çin'de yerel polis çeteler karşısında yetersiz kalmaktadır. İp Man polise destek verir ve öğrencileriyle birlikte okulu kundaklamaya çalışan çetecilere karşı nöbet tutar ama bedeli de ağır olur ve çocuğu kaçırılır.




Bu filmde diğer iki filmden  farklı olarak İp man'ın ek bir yükü vardır.  İyi ve kötü günde yanında bulunan vefalı eşi kanser olmuştur. Bu faktör filme çok etkili ve derinlemesine bir duygusallık katıyor. Önceki İp Man filmlerinde de ailenin önemine vurgu olmasına karşılık bu filmde daha derin bir vurgu olduğunu söyleyebilirim.  Aile olmanın gerekleri üzerinde durulmuş olan hem aksiyonlu hem de duygusal bir film olmuş.

Bu filmde yeni bir dövüş ustası türediğini,  İp man'a meydan okuduğunu ve filmin kafi derecede dövüş
filmi sevenlere  hitap ettiğini de özellikle belirtmek istiyorum.  Dahası filmin kısa bir kesitinde Mike Tyson ile İp Man'ın (Donnie Yen) dövüşüne de şahit oluyoruz ama bana bişey abartı geldi: Mike Tyson'ın camları yumruklayıp elinin kanamamasını abartı buldum.

Filmde Bruce Lee'nin İp Man'a nasıl öğrenci olduğu da işlenmiş.

Filmin Sloganı: "En önemli şey yanındakilerin sevgisidir."

  Ailece izlenebilecek bir film mi?
Bir parça şiddet oldıuğu için   +7 dersek sanırım isabetli olur.

Yani çocuklarınız küçük değilse ailece izlenebilecek bir filmdir.

Filmin Fragmanları:










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.