Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

10 Ocak 2019 Perşembe

Kumdan Kale (Sand Castle) Ahlak Notu: ~9.8

Süre: 1s 53dk
Yıl: 2017
Yönetmen: Fernando Coimbra
Oyuncular: Nicholas Hoult, Logan Marshall-Green, Henry Cavill ....
Tür: Savaş filmi, Dram
Ülke: İngiltere

Konu: Irak'a  üniversite harçlığını biriktirmek için gitmiş genç bir amerikan askerinin hikayesi.
Başlarda operasyonlara katılmak istemediği için kendi elini yaralar. Irak'ta yerel halk tarafından istenmediklerinin farkındadır ve utanç içindedir. Su istasyonunu onarmak için verilen bir görevde yerini alır ve sonrasında kendisini beklemediği durumların içerisinde bulur. Bu su istasyonu bölge halkının ihtiyacını karşıladığı için bir yandan yardımcı olmaya çalışan siviller  olurken diğer yandan saldırıp onarılmaya çalışılan istasyona zarar verenler olur. Bir yandan halkın çektiği çileler öbür yanda bozulan asker psikolojisi işlenir.

Filmin sloganik cümlesi: Savaş hikayeleri bir parça utanç olmadan gerçek olamaz.

beyazperde.com'un tanıtımıyla:
Film, Chris Roessner'ın Irak'ta makineli tüfekten sorumlu olduğu askerlik dönemindeki anıları temel alıyor. Filmin ana karakteri ise Hoult tarafından canlandırılan ve tehlikeli bir bölge olan Bakuba'daki bir su yolunu tamir etmekle görevlendirilen Matt... Bağdat Amerikan askerlerine kucak açarken Bakuba sakinleri Amerikan askerlerine cephe alıyor ve Matt hayatta kalabilmek için onlara sorunun değil çözümün bir parçası olduğunu kanıtlamak zorunda kalıyor.

Ailecek izlenecek bir film mi?

Sadece görsel müstehcenliği dikkate alarak filme 10 üzerinden 9.8 notu verdim  fakat filmde bazı küfürlü sahneler ve içkili sahneler de mevcut. Dahası filmin başlarında,  askerler arasında bayağa  müstehcen bir muhabbet dönmüş oluyor.    Filmde çatışma sahneleri olmasının yanısıra,  Amerikan askerlerine yardımcı olan bir okul müdürünün kül olmuş cesedi askerler tarafından bulunur ki  o sahne hiçte çocuklara göre değil. Yaş sınırı olarak  İMDb de 15 ve üstü uygun görülüyor.
Fragman :






2 yorum:

  1. Ailem ile film izlemeye karar verdiğimde ilk işim sizin siteyi ziyaret etmek oluyordu ve bugüne kadar da her film dediğiniz gibi çıktı rahat ettik teşekkür ederiz.Fakat bugün sizin yorumunuz üzere kumdan kale filmini açtım ahlak notu baya yüksek.açıklamada bazı küfürlü sahneleri içerdiği yazıyordu ki her yabancı filmde bu mevcut. filmi izlemeye başladık annem babam ve ben ama gerçekten utançtan öldüm filmin başında kapattım. çok fazla müstehçen muhabbetler geçiyor bence bunu belirtmeliydiniz.temiz film sadece görsellikten ibaret değil.çok pis muhabbetler dönüyor yani utanç vericiydi bu siteye yakışmadı .ilmin açıklamasında belirtmenizi öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sizede utanç yaşattığım için özür dilerim. Yorumunuzu yeni gördüm açıklamanızı yukarıya da ekliyorum.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.