Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

24 Ocak 2019 Perşembe

Ölümüne Takip – Collateral Damage Ahlak Notu : ~ 9.9/10

Tür: Aksiyon
Yapım Yılı: 2002
Yönetmen: Andrew Davis
Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Francesca Neri, John Leguizamo

Konu: Gordy Brewer,  bir itfaiye yüzbaşısıdır.  Eşini ve küçük oğlunu bir devlet adamına düzenlenen bombalı suikast eylemi sırasında kaybetmiştir. Üstelik terör eylemi olay mahalline çok yakın olduğu bir sırada gerçekleşmiştir. Resmi makamlar tarafından yapılan soruşturma tatmin edici bir sonuca ulaşamamıştır. Çünkü failler çoktan yurt dışına çıkmış ve Kolombiya daki kamplarına sığınmışlardır. İtfaiye yüzbaşısı bir süre araştırma yaptıktan sonra Kolombiya ' ya gidip kampa sızarak örgüt liderini öldürmeye çalışacaktır.

Ailece izlenecek bir film mi?

Görsel açıdan temiz olduğu söylenebilir fakat bir sahnesinde tutuklanan şahıs " komserin kızını becerdiği için tutuklandığını" söyleyip hava atıyor.  Ama kısa sürede mevzu değişiyor.  filmin İngilizcesi bir takım küfürler içerse de malumunuz Türkçeye bu kelimeler genellikle farklı şekilde çevriliyor.  Şiddet ve bir parça işkence içerdiği için ben 15 yaş altına tavsiye etmiyorum.

Fragman:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.