Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

16 Kasım 2018 Cuma

Büyük Oyun (Big Game)

Yıl: 2014
Tür: Aksiyon - Macera Yönetmen: Jalmari Helander

Konu: Amerika başkanı özel uçağı ile Finlandiya ormanları üzerinden geçiyorken ormandan özel bir roketatarla saldırı yapılır ve isabet alan uçaktakilerin acilen tahliyesi gerekir.  Başkan özel bir kapsüle alınarak uçaktan aşağı bırakılır.  Kapsül ormanın içine düşer ve başkana bişey olmaz ama teröristler planlarının ikinci aşamasına geçecek ve kapsülü bularak başkanı imha etmeye çalışacaktır. Tabi ABD güçleri harekete geçecek ve Finlandiya ormanlarına özel timleriyle varacaklardır ama  kısıtlı zaman teröristlerden yanadır.   Diğer taraftan  o gün, bir oğlan ve babası için özel bir gündür. 13 yaşına basmış minik delikanlının avcı ünvanını taşıyabilemesi için yöresel geleneklere göre ormanda bir gece geçirmesi ve dahası iyi bir av ile geri dönmesi gerekmektedir. Babası hernekadar oğlunu yüreklendiriyor olsa da minik delikanlı aslında babasının bile kendisinin başaracağına inanmadığını görerek üzülür. Doğru düzgün ok atmayı bile beceremeyen mahzun delikanlı   ormanda yalnız geçireceğini sandığı o av gecesinde başkanın kapsülüne ulaşan ilk kişi olur ve macera başlar. Bu film aynı zamanda minik delikanlının errkek oluşunun hikayesidir.
Ailece İzlenebilecek bir film mi?
Bu film ailece izlenebilecek oldukça temiz bir macera filmidir.   Yinede azcık  şiddet var ve her ihtimale karşı +7 diyelim.

Filmin Fragmanı için tıklayınız:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.