Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

29 Kasım 2018 Perşembe

Gün Işığı (Daylight) Ahlak Notu: ~9.3/10

Süre: 1s 54dk
Yıl: 1996
Yönetmen: Rob Cohen
Oyuncular: Sylvester Stallone, Dan Hedaya, Jay O. Sanders ....
Tür: Aksiyon, Gerilim

Konu: Amerika 'da büyük hasarın yaşandığı bir kazadan sonra deniz altından geçen  bir yolun, yani yolun tünel içinde kalan kısmının iki ucuda kapanır ve insanlar içeride mahsur kalır.
Sonrasında Sylvester Stallone'un   onları kurtarmak için  tünel sisteminin havalandırmasından    tünele girerek verdiği destansı kurtarma  mücadelesini izliyoruz.  Olağanüstü zor şartlar: Bir yandan içeri sızan deniz suları, Bir yandan soğuk, bir yandan soludukları hava ile ilgili problem ve dahası şehrin yetkililerinin aldığı aceleci kararlar ....
Şunu da belirteyim ki  kahramanımız zamanında bazı insanları kurtaramamış olup, vicdan azabının itici gücüyle çalışan bir kahramandır.  Tünelin eski çalışanlarındandır kendisi.
Heyecan verici bir kurtarma filmi ve sıradışı bir aksiyon dersem herhalde itiraz eden olmaz.

Ailece izlenebilecek bir film mi? 
 Bir felaket filmi olup ölen insanlar olduğu için 13 yaş sınırı yerinde olacaktır sanıyorum.

Fragman:






Filmin İMDb Ebevyn Klavuzu İçin:
https://www.imdb.com/title/tt0116040/parentalguide

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.