Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

21 Aralık 2018 Cuma

Phantom (Hayalet) Ahlak Notu: 9.5+

Tür: Gerilim,Aksiyon
Gösterim Yılı: 2013
Süre: 98 dk
Konu: Filme göre Rusya'nın sosyalist zamanlarıdır ve emekliye ayrılmak üzere olan bir kaptana eskimiş ve bir deniz altı için görev verilir. Görev gereği deniz altına KGB ajanları da  binmiştir ve görevlerini kaptanla paylaşmak zorunda değillerdir. Sırası geldiğinde kaptanın onlara yardımcı olmak gibi bir mükellefiyeti vardır.  Yani eski kaptan meçhule giden bir deniz altıya biner ve yola çıkarlar.

Bu eski denizaltı üzerinde Rus derin devleti yeni bir teknolojisini denemek niyetindedir.  Denizin derinliklerinde  hareket ederken  denizaltıların birbirini tanımasını sağlayan şey bu araçların yaydıkları sinyallerdir. Görevi meçhul bu denizaltıya yerleştirilen teknoloji sayesinde herhangi bir gemi veya benzeri  başka bir aracın yaydığı sinyali taklit edebilmektedir.   Buda bi bakıma şekil değiştiren bir hayaleti akla getirir.

 Bu hayalet deniz altının gizli ve korkunç bir görevi vardır. Henüz kaptanında habersiz olduğu  bu görev sırası gelince KGB ajanları tarafından uygulanmaya çalışılacaktır ama kaptan ve mürettebatının vicdanları buna razı gelmiyecektir.  Hem içerde bir kapışma olurken hem de yabancı deniz altılarıyla  derinlerde yaşanacak kapışmalar filme heyecan katacaktır.

Fragman ve Ebeveyn Klavuzu İçin Tıklayınız:



,


Ailece izlenebilecek Bir Film mi?

Çıplaklık ve Cinsellik: Filin başlarında operasyona çıkmadan önce bir sahnede denizciler dekolte giyimli bir kaç bayanla birlikte içki içiyorlar.  Filmin puanının kırıldığı yer bu kısım. Bu kısımda tam olarak ne olduğunu da hatırlamıyorum.

Şiddet sahneleri:  Bir adamın intiharı, mücadele sahnelerinde dövüş ve  hatta silahla ateş ederek öldürme gibi unsurlar içeriyor.

Yaş sınırı: 7+ demişler fakat şunuda eklemişler 13A, yani 13 yaş altı ailesiyle izleyebilir demişler.  Kişisel kanaatim: 12






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.