Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

10 Mayıs 2019 Cuma

ERREMENTARİ Demirci ve Şeytan ( Blacksmith and Devil )

Tür: Korku ,  Fantastik
Süre: 1sa. 38 dk.
İlk sürüm : 2 Mart 2018 ( İspanya )
Yönetmen : Paul Urkijo
Yapımcılar : Paul Urkijo , Carolina Bang , Gorka Gómez Andreu ...
Senaryo : Paul Urkijo , Asier Guerricaechevarría
Konu:  Bir kasabada kilisenin bakıp büyütmeye çalıştığı bir yetim kız çocuğu vardır. Kız biraz haylazdır. Kasabada münzevi ve tuhaf bir demirci vardır. Kasabalılar zaman zaman demircinin mekanından gelen tuhaf sesler duysalarda oraya girmeye cesaret edememiştir. Bir gün kasabaya kendisini hükümet görevlisi olarak tanıtan bir kişi gelir ve demircinin mekanına bakmak için kasabalılardan yardım ister. Bir süre sonra başka yetkililerinde peşinden geleceğini haber verir. Kasabalı ise görevlinin söylediklerinin altında başka bir şey arar ve hükümetin eski bir söylentinin peşine düştüğünü ve kayıp bir hazineyi araştırdığını düşünürler. Bu sırada haylaz kızımız ortadan kaybolmuştur ve kasabalı demircinin mekanına bakmak istemektedir. Demircinin tuzaklı mekanında aynı zamanda bir iblis hapsedilmiştir.  Küçük kızımız ona denk gelir ve iblisin küçük bir masum oğlan suretinde kıza görünmesi sayesinde kızı kandırıp serbest kalır. gerisini merak ediyorsanız filmi izleyebilirsiniz. bu kadar spoiler yeter.
Seyir zevki açısından ortalamanın üstünde bir film . (Tabi bana göre) 
oyunculuk, bana göre,  iyiydi  ve iblisler için hazırlanan efektler etkileyici idi. 
Senaryoda merak uyandırıp cezbediyor. 
Ailece izlenebilecek bir film mi?
İblislerin gösterilmeye çalışıldığı , demircinin iblise işkence ettiği ve kimi zaman whore(fahişe) gibi küfürlerin yer aldığı bir film olarak İMDB deki en düşük sertifikasyon 14 yaş.  Bununla birlikte cinsellik ve çıplaklık içermeyen tertemiz bir film olduğunu özellikle belirtmek gerek. Bu filmi küçüklerle izleMEMEK için bir sebepte şu olabilir: filmin içerdiği şeytan ve cehennem anlayışı bizim inancımızla bağdaşmıyor. Şeytan cehennemin efendisi gibi gösterilmiş. 
FİLMİN FRAGMANI:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.