Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

1 Şubat 2018 Perşembe

SPECTRAL Ahlak notu (~9.8)

Tür: Bilimkurgu, aksiyon , Korku ve gerilim
Yıl: 2016
Yönetmen: Nic Mathieu
Bütçe: 70 milyon USD
Süre: 1 saat 48 dk.
Tavsiye edilen yaş : 15 ve üstü
       Başından sonuna savaş filmi ve geleceğin teknolojileri üzerine kurulmuş . Filmin ana konusu olan bir  süper teknoloji hariç yakın geleceğin teknolojileri üzerine temellendirilmiş diyebiliriz.
Savaşta insanların çektiği acılar, yeni nesil silahların insanların bedenlerinde oluşturduğu tahribatlar filmde işlenmiş ve Duyarlı bilim adamı olmak  , bilim etiği gibi temalar üzerinden mesajlar verilmiş.
 Müstehcenlikten yana temiz ve ailece izlenebilecek bir film ama şiddet sahneleri olduğundan çocuklarınızın yaşı uygun olmalıdır.

Konu:Yakın gelecekte, Moldova iç savaşın eşiğindedir ve Amerikan birlikleri yardım için ülkeye girmiştir. (Nedense  böyle durumlarda yardıma çok meraklı oluyor abdliler.). Amerika  isyancılarla mücadele  ediyor ama bu ülke, karışıklık çıkmadan önce  silah araştırmalarına çok para yatırmış ve görünmezlik özelliği de olan süper  askerler geliştirmiştir.  Daha önce insanların maddi bedenleri dışında birde enerji bedenleri olduğunu duymuş olabilirsiniz. Tabi enerji bedeni  ruhla karıştırmamak lazım. Filmdeki   teknoloji  kişinin maddi bedenini de öldürmeden  enerji bedenini serbest bırakıyor gibi görünüyor.  Filmin sonunda bilimin bütün soruların cevabını veremeyeceği vurgusu var.




     Filmimizin esas oğlanı Amerikanın duyarlı bir  bilim adamıdır. Saldırıya değil savunmaya yönelik

teknolojiler geliştirmeye  çalışan biridir. Yinede ülkesinin yanında olan bilim insanı adeta hayaletlerle savaşmak zorunda kalan ABD ordusu için  karşı tarafın teknolojisini çözümlemeye çalışacaktır.  Filmi öyle çok uçuk sanmayın çünkü filmdeki süper teknolojiyi  Bose-Einstein   yoğuşma  teorisini referans göstererek işliyorlar.

Fragman:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.