Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

7 Eylül 2019 Cumartesi

Reis Bey

Yönetmen: Mesut Uçakan
Tür: Drama
Süre: 1sa. 20dk.
Yıl: 1990
Yazan: N.Fazıl Kısakürek'in bir tiyatro eserinden uyarlanmıştır. 
Oyuncular: Haluk KurtogluÜmit AcarSümer Tilmaç |
(Künye bilgileri IMDb'den alınmıştır.)

Konu: Adalet , Merhamet, Suç, Ceza, Affetmek
Filmin başlarında oldukça keskin bir felsefeye sahip olan Reis bey(Hakim bey), kuvvetli suç şüphesini ceza için yeterli görmektedir. Keskin ve aceleci anlayışıyla idam ettirdiği bir genç, kısa süre sonra suçsuz çıkınca, reis beyin adeta dünyası başına yıkılır. Sonrasında bambaşka bir insan olacaktır ama kendisi de  başkası tarafından suçlu gösterilip yargılanacak ve hapishane havasını soluyacaktır. Daha fazlasını anlatmak istemiyorum çünkü bu film çok beğendiğim bir film ve bu filmi kısa cümlelerle anlatarak izleyicinin yaşayabileceği muhteşem deneyimi engellemeyi hiç istemem. Muhteşem diyorum çünkü ustaca bir oyunculuk muhteşem diyaloglarla birleşip derin bir felsefeyi işler ve derin duygulara tercüman olursa bence böyle bir eser muhteşem kelimesini tam anlamıyla hak eder. Lütfen görüntü kalitesine takılmayın, izleyin ve izlettirin. isterdimki ilkokul üstü tüm okullarda öğrencilere izlettirilsin. Film hem kalbinize hem beyninize hitap ediyor ve toplum olarak çok ihtiyacımız olan bir erdemi işliyor: AFFETMEK.

Ailece izlenebilecek Bir Film mi?

İçerisinde bir kişinin  idamı  anlatıldığı  için çocuğunuzun uygun yaşta olup olmadığına karar vermelisiniz. Çocuğunuz yeterince büyükse lütfen birlikte izleyin bu muhteşem hayat dersini. Ve mutlaka yanınızda mendil bulundurun.
Kısa bir sahnede bir bayan kısa eteğiyle görünüyor. Çoğu insanın sahnenin genel havası içinde dikkat etmeyebileceği birşey. Birde şöyle bişey var, Hani genelde eski türk filmlerinde hapishane duvarlarında çıplak kadın resimleri olurya, işte bu filmdeki hapishane duvarındaki resimlerin  omuz hizasından aşağısı yok. Adamlar müstehcen olmayan bir film çekmek istemişler ma resimleri tümden kaldırmanında gerçekçi olmayacağını düşünmüşler herhalde. Ben filmleri tanıtırken böyle şeyleri not etmeyi bir vazife edinmemiş olsaydım muhtemelen benimde ya hiç dikkatimi çekmez yada aklımda kalmazdı. 

Filmin Fragmanı:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.