Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

27 Mart 2020 Cuma

The squad (MANGA) -2011- Ahlak Notu: 9/10

Yönetmen: 

 Jaime Osorio Marquez

Senaryo:

 Jaime Osorio Marquez (story and screenplay), Diego Vivanco

Oyuncula:r

 Juan Pablo Barragán, Alejandro Aguilar, Mauricio Navas | 
Süre: 1 sa 48 dk
Tarih: 7 october 2011

Konu:   Bir karakolun merkezle irtibatının kesilmesi üzerine bölgeye helikopterle bir manga asker sevk edilir. Askerler karakola geldiklerinde ortalıkta kan izleri  ve tuhaf şeyler olduğunu görür ve kimseyi bulmazlar fakat bir kişi hariç, bağlı halde esir edilmiş bir kadından başka karakolda kimseyi bulamamışlardır ve  telsiz de bozulmuş olduğundan merkezle  irtibat kurmayı da başaramazlar. Karakolun yeri dolayısıyla öylece oradan ayrılamazlar ve beklemeye başlarlar fakat civarda  askerlerin  terörist  dediği silahlı insanlar vardır ve askerler her an baskın korkusu içindedir.  Askerlerin arasında bir kızılderili ve bir  zenci askerde vardır.  Gruplaşma olur ve  emir komuta zincirini bozmaya kadar uzanır. Karakolda bulunan tuhaf şeyler üzerinden metafizik varlıklara yönelik korkularda buna eklenmiş olur.  Bir manga askerin  psikolojik gerilimini bizlere sunan bir film.

Ailece İzlenebilecek Bir Film mi?
Hiç öpüşme, sevişme yok. Neredeyse tertemiz olacakken maalesef kısa bir sahnede biraz çıplaklık olmuş.  Askerlerin bağlı halde ve perişan vaziyette bulmuş oldukları kadın, yarı çıplak vaziyete görünür. Hem sahne kısa hemde kadın zaten perişan vaziyette. Yinede ifade edilmesi gerektiğini düşündüm. Diğer taraftan maalesef filmin genelinde kaba sözler havada uçuyor. küfürsüz film arıyorsanız size göre değil diyebilirim.
Bir başka hususta, filmde mayına basmış askerin ayağının narkoz verilmeden kesilmesi.  Sırf bu sahne yüzünden bile çocuklara izletilmemesi gerekir. İMDb de ki sertifikasyonuna bakarsanız Almanya da  16 yaş sınırı getirmişler.

İmdb deki ebeveyn kılavuzunu incelemek isteyenler için adres:  https://www.imdb.com/title/tt1547084/parentalguide?ref_=tt_ql_stry_5


Seyir zevki:  Şahsen ben çok hoşlandığımı söyleyemiyeceğim ama asker psikolojisini işleyen filmlerden hoşlanıyorsanız memnun kalmanız muhtemeldir.

Filmin Kendisini veya Fragmanını İzlemek için Tıklayınız:




Fragman:



Filim:

                                                  (Yukarıdaki pencereyi büyütebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.