Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

14 Kasım 2011 Pazartesi

Cadılar Zamanı ahlak notu:+7


Vizyon tarihi: 7 Ocak 2011 
Orijinal adı: Season of the Witch
uzun metrajlı film ABD . Tür: Macera , Dram , Fantastik
Süre: 113 dk Yapım yılı: 2011
Dağıtımcı: Pinema 
Özet: 14. yüzyılda, uzun bir zaman savaşta savaştıktan sonra evlerine dönen iki şövalye, ölümcül bir hastalık olan veba salgınının başladığını ve bu salgının her şeyi yakıp yıktığını görür. Kilise cemaati bir kızı cadı olmakla suçlamaktadır ve onlara göre bütün bunların sorumlusu bu kızdır.
Böylece manastırdaki rahipler kızın sebep olduğu laneti kaldırmak için ayinler yapacaktır. Ancak bu yolculuk onların cesaret ve dayanıklılıklarını sınayacakları, kızla ilgili bilinmeyen gerçekleri öğrenecekleri ve sonunda dünyanın kaderini belirleyecekleri bir maceraya dönüşecektir.
beyazperde.com adresinden alınmıştır.

Ailece İzlenebilecek Bir Film mi?
Filmin baş taraflarında bir sövalyenin, saniyeler süren kısa bir sahnede, 2 bayanın arasında olduğu görülüyor. birinin bacağı  açık diğeri ise kucağında ve öpüşüyor. 
filimde veba olmuş insanlar gösterilmeye çalışılmış ve bazı insanların bedenleri ileri derce tahrip olmuş olarak gösteriliyor. 
Şiddet sahnelerini de eklersek çocuklarla beraber izlenecek bir film değil. 
Dahası film Hristiyanlık propagandası mı yapıyor yoksa Hristiyanların beynine  truva atı sokup itikatlarını dinamitlemeye mi çalışıyor belli değil. Filmin çeşitli yerlerindeki diyaloglarda bunu görebilirsiniz.  Yerine göre hastalığın verdiği acı ve tahribat  sorgulanıyor yerine göre Hristiyanlıktaki papaz  insiyatifinde ki tövbe müessesine laf sokuluyor. Haçlı seferlerinin gerçekte çok fazla günah içeren bir sefer olup suistimal edildiğini gösteriyor.  Filme göre zamanında hem gerçek cadılar yakılmış hemde arada kaynayan masumlar olmuş.   Şunu kendinize sormanızı isterim   filim cadılara ve aslında şeytana salgın  çıkarma gücü atfettiği zaman bu bir çeşit şirk olmuyor mu İslam inancı açısından? Hastalığında Şifanın da kaynağı İslam inancı için Allah'tır.   Yani demek istediğim  her ne kadar Hristiyanlığa truva atı sokma gayreti varsa da  ve dahası  elbette haçlı seferlerinin yerilmesi bize bir noktada hoş görünse de izleyen bir Müslüman için de az yada çok tuzaklar içeriyor.  birden fazla sebeple  çocukların izlemesi için mahzurludur.
Filmin Kendisi ve  Fragmanı Aşağıdadır:

Fragman


Filim:



2 yorum:

  1. Mehmet Ali Erbil'le film teklifi gitse, onunla bile filim çekmekten imtina etmeyecek nicholas cage filmi. Haçlıların kudüsü işgali sırasında yaptıkları sivil katliamından ötürü günah çıkartıyorlarmış havası verilse de; İblis veya cadının oradaki müslüman bir kadından tezahur ediyor gösterilmesi senaryosuna dikkat etmeli kardeşlerim.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.