Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

22 Temmuz 2012 Pazar

Büyük Usta 2 (İp Man 2) Ahlak Notu: 9


Baş rol: Donnie Yen
Yönetmen: Wilson Yip
--------------------------------

ilk filmin devamı niteliğindedir. Bruce Lee'nin hocası İp Man'ın hayat hikayesinden uyarlanan bu film sadece bir dövüş filmi değil kesinlikle. Büyük usta İp Man 'ın hikayesinde yardımseverlik, tevazu, sabır, azim, vatanseverlik ve aileye verilen önem gibi önemli değerlerde mevcut.
Kısa Özeti:
İlk filmde Japon işgali sebebiyle bütün zenginliğini yitiren İp usta bu filmin baş  kısmında bir tas pirince muhtaç durumdadır. (Bu arada Çin Japon işgalinden kurtulmuştur Fakat ülke İngiliz kontrolündedir.) İp usta  Para kazanmak için Honkong'a gelir ve Wing tsun sitilini öğreten bir dövüş okulu açar. Honkong'da bu işi tekel haline getiren ve izin veren bir grubun olduğundan  haberi yoktur. Dövüş okulu açabilmek için kural şudur: Bu grubun meydan okuyan bütün ustalarını kaygan bir masa üzerinde dövüşerek yenmek gerekmektedir. Tabii ki İp usta bu zorlu mücadeleyi verecektir ama buradaki dövüşleri anlatmayacağım. İlk etapta okul açmak için verilen mücadeleden sonra İp usta İngiliz Dünya boks şampiyonunun Çin dövüş sanatlarını aşağılamasını kabul edemiyecek ve meydan okumasını kabul  edecektir. Bu dövüş hiç kolay değildir. Karşıdaki hem dünya şampiyonu hemde ağır sıklet. Öyle ki İp usta yanında çocuk gibi kalıyor. Bu güne kadar kime izletmişsem ilk filmi de bu filmi de beğendi. seyir zevki iyi düzeyde ve işlediği değerlerde filmin artısı.

Ailece İzlenebilecek Bir Film mi?
bir yada iki kısa sahnede çok kısa şekilde yarı çıplak bir bayan görünüyor.(Yapılan dövüşün  round arasında elinde pano taşıyan bir bayan.) Onun dışında müstehcenlikten yana temiz bir film. Çocuklarla izlemek istiyorsanız  bunun bir dövüş filmi olduğunu düşünerek hareket edin.  Mesela  Rocky filimleriyle  kıyaslayabilirsiniz bunu.

Seyir Zevki: 
Hikayesi bence güzel. Dövüş filmlerinden de hoşlanıyorsanız filmden keyif alacağınızı tahmin ediyorum.

Filmin Kendisi ve  Fragmanı Aşağıdadır:
                                 

                                                     Fragman:



Film:


                                         


1 yorum:

  1. Bruce Lee olmasa kimsenin ip man diye birinin varlığından haberi olmayacaktı. Çinlilerin balonlarından bir tanesi. Bruce Lee'nin ilk hocasıdır doğru ama klasik kung-fu/wing chun(her ne haltsa) hocasıdır, Üstünlüğü filan yoktur kendisinin. Bruce Lee'yi Bruce Lee yapan Amerika'da gün görmüş olması boksun, güreşin ve başka sporların üstünlüğünü farkedip tüm bunları meczeden bir mücadele sanatı oluşturmuş olmasıdır. Bu yüzden karma dövüş sanatlarının mucidi denebilir bir manada. Çinliler amerikada doğup büyüdüğü, eğitimini orada aldığı, isminin Bruce olduğu için filan onu dejenere görürler pek fazla benimsemezler. Mezarı bile San Fransisco'dadır neticede. Hasılı Ip man onun hayatından devşirdikleri kahraman olarak göstermeye musait bir isimdir. Öyle efsane büyük dövüşçü filan değildir. Donnie Yen kişisinin yorumlaması..

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.