Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

12 Eylül 2018 Çarşamba

Antik Uzaylılar Belgeselini Çürüten Karşı Belgesel

Uzaylıların  var olduğu veya olmadığı hakkında birşey söyleyemem  ancak bildiğim bir şey var ki sahte uzaylı kanıtlarının ayıklanması gerekiyor.   Bir çok kimse halkın merakını suistimal ediyor ve uzaylılar için kanıt niteliğinde olmayan şeyler, oldukça sağlam kanıtlarmış gibi sunulabiliyor.

Antik Uzaylılar isimli belgesel yıllar önce History Channel'de yayınlanmıştı. Bu belgeselin işlediği düşünceye göre geçmişte uzaylılar dünyamızı ziyaret etmiş ve kadim medeniyetlerle ilişki kurmuş olmalıydı. Peki kanıt olarak neleri sunuyorlar ?    Piramitler , İnka şehirleri, diğer devasa yapılar , Sümerlerin mitolojisindeki anunnakiler, Nazca işaretleri, Vimanalar, antik nükleer silahlar vb . birçok konu bu belgeselde karizmatik kişiler tarafından etkileyici bir biçimde işlenmiştir.  Belgeselin hazırlayıcıları her ne kadar akademik kimlikten yoksun olsalar da sunumlarının etkileyici olduğu ortadadır.

Bu yazıda sizlere Antik Uzaylılar belgeseline karşı hazırlanmış bir belgeseli tanıtmaya çalışacağım.  Semitik diller uzmanı prof. dr. Michael Heiser'in de katkılarıyla Chris White tarafından hazırlanmış olan bu karşı belgeselin ismi "Ancient Aliens Debunked" yani "Antik Uzaylılar Çürütüldü".
Bu karşı belgeselde aşağıdaki konular işlenmiştir:


Bu karşı belgeselde,  Antik Uzaylılar belgeselinin işlediği başlıca konular ele alınmış ve kanıtlarıyla Antik Uzaylılar belgeselinin iddiaları çürütülmüştür.  Piramitler ve Sümer metinleri gibi uzaylılar için  kanıt olarak  sunulan bir çok konuda yapılan hataları gözler önüne sermişlerdir.  Uzaylılar için çok sağlam  kanıtlarmış gibi sunulan şeylerin aslında, bilim insanları tarafından ortaya konmuş, çok  daha mantıklı yorumları olduğunu, ben de bu belgesel sayesinde görmüş oldum.

Ben bu belgeseli yavaş yavaş  Türkçe'ye çeviriyor ve alt yazı ekliyorum.  Şu ana kadar çevirmiş olduğum konular aşağıdadır.    Herhangi birisinden başlayarak izleyebilirsiniz.





                                                          PUMAPUNKU





BAALBEK: 

800 TONLUK BLOK NASIL TAŞINDI?


                                                   

                                                       

                                                        PİRAMİTLER


                                        



ANTİK MISIR'IN ELEKTRİK AMPÜLLERİ



                     

ANUNNAKİLER



                                     Anunnakiler hakkındaki belgesel kesitinin sonuna Dr. M. Heiser'in         makalelerinden yararlanarak ilave bilgilerde ekledim. Anunnakiler hakkında yapılan çarpıtmalar için detaylı bilgi almak isteyenlere şu sayfayı ziyaret etmelerini de tavsiye ediyorum:
                                                     https://antikyalanlar.blogspot.com/



MAYA ROKETİ : Pacal's Roket İddiası

                              Kristal Kafatası Sahtekarlığı
                         


                                                                      VİMANALAR



         

                                                 ANTİK NÜKLEER SİLAHLAR






NAZCA

                                     




EZEKİEL KİTABINDAKİ TEKERLEKLER







TOLİMA JETLERİ


                                         




                                            PASKALYA ADASINDAKİ MOAİ HEYKELLERİ




Sanat Eserlerindeki Sözde UFO'lar                                          





İnka Şehirlerinin Duvarları




Şimdilik çevrilmiş olan konular bunlardır. Çevirdikçe bu sayfaya ekleme ve sizlerle paylaşma niyetindeyim.   Eğer ingilizceniz varsa belgeselin tek parça orjinal halini izlemenizi tavsiye ederim.  işte orjinal belgesel:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.