Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

13 Nisan 2017 Perşembe

Salgın (Contagion) Ahlak Notu: 7+


Vizyon tarihi 21 Ekim 2011 (1s 46dk)
Yönetmen Steven Soderbergh
Oyuncular: Marion CotillardMatt DamonLaurence Fishburne ......
Tür DramBilimkurguGerilim
Ülke ABDBirleşik Arap Emirlikleri
Konu: İnsanlık beklemediği bir anda  ölümcül ve çok bulaşıcı bir virüsle karşı karşıya gelir. Üstelik yapısı hızlıca değişen bir virüstür bu ve küreselleşen Dünya virüsün hızlı yayılmasını kolaylaştırmaktadır. İnsanlığın bu tehlike karşısında varolma mücadelesini anlatan sıradışı bir film. 
Güncelleme  notu:
 Plague Ink oyunu oynayan ve sevenler hoşlanabileceği  bir  film. Âdeta oyunun filmini çekmişler. Bununla  birlikte  müstehcenlik  yönünden  tam  temiz  diyemiyeceğim   bir  film.  Filmi  izleyeli  uzun zaman oldu  ve  bu  sebeple  içerikteki  olumsuzlukları  hatırlamıyorum.  Yukarıda  dikkatinizi  çekmiş  olabileceği  üzere  zamanında   filme  10  üzerinde  7+  notu  vermişim. 

Filmin Dikkat Çektiği Önemli Hususlar:
Ellerimizi Yıkamanın Önemi: Biz farkında olmasak bile ellerimizi yıkamanın çeşitli hastalıkların bulaşmasını önleyebileceğine dikkat çekilmiş.
Domuz Çiftlikleri ve Bulaşıcı Hastalıklar: Grip virüsünün yapısı her yıl değişmektedir. Yani her yıl yeni bir virüsle karşı karşıyayız. Hatta aynı bünyede, iki farklı grip virüsü  bir araya gelirse, bu iki virüs arasında parça alışverişi olabilmekte ve yeni bir grip virüsü doğabilmektedir. Bu konuda özellikle domuzlar tehlikeli hayvanlardır. Domuzlara öyle bir gırtlak yapısı verilmiştir ki  insanların ve kuşların solunum sistemlerine bulaşan grip çeşitleri domuz  gırtlağında yaşayabilmektedir.
            ( Bu filmde ise bir yarasadan domuza grip diyemem ama bi çeşit virüs bulaşıyor).  Yani bir domuz farklı hayvanlardan kaptığı farklı grip çeşitlerinin birbiriyle etkileşip yeni grip çeşitlerinin doğmasına sebep olabilir. Hatta bazı grip çeşitleri tarihte önemli sayıda insanın ölümüne sebep olmuştur. Gelecekte de  çok ölümcül gripler oluşabilir. Bu konuda özellikle domuz çiftlikleri tüm Dünyanın sağlığını tehdit etmektedir. Çok sayıda domuz bu çiftliklerde bir arada bulunuyor ve insanlarda onlara bakmak için yanlarına gidiyor. Kuşlar bu çiftliklerin içine girebilir ve domuzlara virüs bulaştırabilir.  Yani domuz çiftlikleri bu konu üzerinden bakıldığında tüm Dünya sağlığı için önemli bir tehdit unsurudur. Filmin buna dikkat çekmesi güzel.
         Yetkililer, Sağlık Personelleri ve Şarlatanlar:  Filmde bulaşıcı bir hastalık olduğunda halkın yetkililere güvenin ve yetkililerin tercihlerinin nasıl etkiler doğuracağı da işlenmiş. Ayrıca böylesi bir durumda bazı şarlatanların veya fırsatçıların halkı nasıl yanlış yönlendirebileceği de işlenen konular arasında.
          Tüm Bunların yanında bazı fedakar sağlık personellerinin kendi hayatlarını riske atarak nasıl da faydalı olabileceği gösterilmeye çalışılmış.
Fragman:

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Önerinizle açalım dedim ama daha ilk sahnede "geçen akşam benimle bir otel odasında seviştin" lafından sonra nasıl kapatacağımı şaşırdım. Çocuklara karşı çok mahçup oldum. Bunu önerilerden kaldırın isterseniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin buraya düştüğünüz not başkaları içinde uyarıcı olacaktır. Teşekkür ederim. Mahcup olmanıza sebep olduğum için üzgünüm. filmin 10 üzerinden 7+ alması zaten içeriğinin gerçek anlamda temiz olmadığını ifade ediyor. Sınır durumlu bir film. Tavsiye ifadesini kaldıracağım uyarınız için tekrar teşekkür ederim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.