Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

24 Haziran 2017 Cumartesi

Sözcüklerin Gücü (Akeelah and The Bee) Ahlak Notu:9


Yıl: 2006
Yönetmen: Doug Atchison
Tür: Aile, Dram
Süre: 112 dk.
Konu: Yetenekli ama özgüveni eksik olan, utangaç bir öğrencinin başarı hikayesi.  İsmi Akeelah olan küçük kızımız okul başarısını  yeterince destekleyecek bir aile ortamından mahrumdur. Babasını küçük yaşta kaybetmiştir . Annesi ise hem geçim derdi hemde birden fazla çocukla ilgilenme sebebiyle Akeelah a yeterince ilgi göstermez.  Akeelah derslerinden bazılarını asmasına rağmen dilbilgisi  alanında çok yeteneklidir ve sınavdan 100 almaktadır. Akeelah ın okulu maddi sıkıntılarla boğuşan bir okuldur ve okulun müdürü Akeelah ın yeteneğinden faydalanmak ister. Ulusal bir yarışmada okulun temsil edilmesi ve başarılı olunması halinde okul adına büyük kazanç sağlanacağını ummaktadır.   Okul müdürü arkadaşı olan bir öğretim görevlisine bütçe ayırır ve böylece Akeelah için özel hoca tutulmuş olur. Fakat Akeelah toplum önünde küçük düşmekten çok korkmaktadır ve özel hocasının rahatsız olacağı şekilde de terbiye yönünden eksiktir.  Zaten başlarda yarışmaya katılmayı da istemez ama sonra bu yarışmayı kazanmak onun için en değerli şey haline gelir.  Daha sonra yarışmayı kazanmaktan daha değerli şeyler olduğunu da anlayacağı bir süreç onu beklemektedir.
Özellikle öğretmenlerin ve velilerin izlemesini tavsiye ederim.   Seyir zevki yönünden  de iyi bir yapım.  Fakat filmi çocuklarıyla izlemek isteyenlere şu uyarıyı yapmalıyım:  filmi yapanlar bizim kültürümüzden olmadığı için bizim inancımıza ters motivasyonlar içerebiliyor.  Mesela filmin bir yerinde şuna benzer bir cümle geçiyor:  "Hepimiz içimizdeki Tanrının neler yapabileceğini göstermek için burdayız"   Doğrusu Allah insanı çok değerli kılmış ve melekleri bir insana secde ettirmiştir ama yinede bu cümle aşırıya giden bir cümledir. Kısaca yanlış bir şey gördüğünüzde filmi durdurup çocuğunuzu uyarmalısınız.

Fragman:


                                                Resmi Fragman


Türkçe Fragman









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.