Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

29 Aralık 2023 Cuma

Tehlikeli (Dangerous 2021)

 


TehlikeliDavid Hackl'in yönettiği ve Scott Eastwood, Tyrese Gibson, Famke JanssenKevin Durand ve Mel Gibson'ın oynadığı 2021 aksiyon gerilim filmidir[3][4][5][6] Film 5 Kasım 2021'de vizyona girdi. [7] David Hackl'ın yönetmen olarak beşinci filmiydi. 

kaynak: Tehlikeli (film, 2021) - Vikipedi (wikipedia.org)

Süre: 1 sa 39 dk.

Konu:

İyileşmiş bir sosyopat, kardeşinin ölümünün ardındaki gizemi araştırmak için uzak bir adaya gider, ancak çok geçmeden umduğundan fazlasıyla karşı karşıya kalır. Bir  taraftan  geçmişi  sebebiyle  annesi  tarafından  dışlanırken  bir  taraftan da adaya  gelmiş  olan  eli  silahlı  kötü  adamlara  karşı  savaşması  gerekecektir. 


Ailece  izlenebilecek  bir  film  mi?

Filmin  kısa  bir  bölümünde  bir  bayanın  omuzu  görünüyor.  Sonrasında  hiçbir  müstehcen sahne  bulunmuyor.  İçki  içme  sahneleri  var  diye  hatırlıyorum.  Filmde  "f" li küfürler  var  ancak  biliyorsunuz  Türkçe'ye  çevrilirken  genelde  lanet  şeklinde  çevriliyorlar. 

Filimn  sertifikasyonu  çoğu ülkede  15  yaş civarında  iken  Fransa da  7 yaş uygun  görülmüş. Bence  7  yaşa  göre biraz  fazla şiddet  var.


Fragman:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.