Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

4 Nisan 2023 Salı

Baskın: Kefaret (2011) || The Raid : Redemption



Tür:
 Aksiyon 

Süre:  Yaklaşık 1 sa. 41 dk. 

Yönetmen: Gareth Evans

Yazar: Gareth Evans

Oyuncular:  İko Uwais, Ananda George, Ray Sahetapy, ...

Konu:  Bir özel harekat  timi, 15 katlı  bir  binanın  en üst  katında  oturan, acımasız bir mafya babasına baskın yapmaya çalışırken işler tersine  döner.  Mafya  hazırlığını  yapmıştır ve  polislerden  sağ  kalanlar  binada  mahsur  kalırlar.  Baştan sona  aksiyon  dolu bir film. Silahlı  sahneler  bana gerçekçi  geldi  ve  dövüş  koreografisi olan sahnelerde  etkileyiciydi. 

İmdb Puanı: an  itibariyle 7.6  

Dünya  çapında  ses  getirmiş  izleyicilerin  çoğunluğu  tarafından  beğenilmiş  bir  aksiyon filmi.


Ailece  izlenebilecek  bir  film  mi?

Görsel  Müstehcenlik  var  mı?

Çıplaklık yada  cinsellik  sahnesi yok. Sadece şu  var, filmin  başlarında esas  oğlan evden ayrılmadan önce ailesine  veda  ederken eşi  omuzları gözükecek şekilde  bir  gecelikle  görünüyor.  Hamile  olan  eşinin  giyinik  haldeki  karnını  ve  sonra  alnını  öpüyor. Filmin  ortalarında  bir  yerde  kısa  bir  sahnede  eşini  hatırladığında  yine aynı  kıyafetle  görünüyor. 

Uyarı: Birinci  film anlatıldığı  şekilde  temiz   olmasına rağmen  ikinci  filmde  maalesef  oldukça  açık müstehcen sahne  mevcuttur. Devam filminin izlenmesini  tavsiye  etmiyorum.

 

Şiddet

Şiddet  dolu  bir  film diyebilirim.  Bir çok kanlı  sahne, bıçaklama  gibi  durumlar  mevcut.  Gösterilmese de bir  adamın  kafasına çekiçle vurulduğu  ima  ediliyor. Yoğun bir  dövüş ve  çatışma  filmi.  Kimi zaman tabanca  ve  tüfekler  konuşurken kimi  zamanda  kesici  delici  aletler  konuşuyor.  Oldukça  başarılı  ama acımasızca  dövüş  sahneleri de  unutulmamalı. 

Küfür 

Çok  sayıda  f... küfürü  içeriyor.

Alkol, Sigara  ve  Madde  Kullanımı

Uyuşturu  imal  edilen  bir oda  görünüyor.  Sigara  sahnesi  var. Uyuşturu  çeken  insanların  göründüğü  sahneler  var.  Hatırlamadığım  daha  başkaları da  olabilir.   

Çocuklarla  izlemek  için  uygun  değildir.  Genel  olarak  görsel  yönden  temiz  bir  filmdir. 

Filmin  Fragmanı:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.