Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

10 Eylül 2016 Cumartesi

Beyaz Melek ++


Mahsun Kırmızıgül'ün hem oynayıp hemde yönettiği muhtemelen göz yaşları eşliğinde izleyeceğiniz bir film. Türk sinema tarihinin usta oyuncularını bir araya toplayarak oyunculuğun iyi seviyede olması sağlanmış..
Bir koşturmaca ile başlayıp insanı kendine çeken bu film duygusallıkla yoğrulmuş. Büyüklerimize , yaşlılarımıza sahip   çıkmayı etkili bir şekilde işleyen, beğendiğim bir film. Eğer çocuklarınızla beraber izleyecekseniz bu konuda endeşelendiğim tek şey filmin içinde büyük imtihanlar karşısında insanların nasılda değişebildiğinin gösterilmesi. Birbirine zıt iki karekter görüyoruz. Biri depremde yakınlarını kaybetmenin acısıyla Allah'a isyan eden diğeri ise kulluğu şeref bilip etrafına da hoşgörü ve yardımlaşma örneği teşkil eden bir şahıs. Bu iki şahsın çatışmasında bence iyi gösterilen ve filmde galip görünen taraf sabır ve kulluğu seçen taraf ama bir çocuğun gözünden iş nasıl görünür bilemem. En iyisi çocuk çok küçük olmasın ve siz çocuğa Allah'ın mal ve candan eksilterek imtihan ettiğini, canı alanın yine canı veren olduğunu, ölüm sonrasının iyi kimseler için burdan hayırlı olduğunu geride kalanların ise sabırla imtihan edildiğini anlatıp öyle izletin. Fragmanı izleyince film üzerine ciddi bir kanaat edineceğinizi umuyorum.
Fragman:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.