Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

29 Kasım 2016 Salı

Kartal (The Eagle 2011)

Kaybedilen bir sancağı geri almanın mücadelesi, bir askeri birliğin onurunu kurtarma hikayesi...
Konu: Milattan sonra 120  yılında Roma devletinin 9. lejyonu  İngiltere topraklarına gönderilir.  5000 kişilik birlik bilinmeyen bir sebeple ortadan kaybolur. Bu durum Roma için bir lekedir çünkü lejyon yanında taşıdığı metalden yapılma  "Kartal" ile birlikte kaybolmuştur. Bu günkü bakış açısıyla Kartal, birliğin sancağı gibi gözüküyor fakat daha derin anlamlar yüklüyor da olabilirler. Romalılar kartalın kaybını bir leke olarak görüyorlar ve bu lekeden kurtulmak isteyen Marcus yani kaybolan 9. lejyonun komutanının oğlu Marcus, hayatını kurtarmış olduğu bir ingiliz köleye itimat ederek tebdili kıyafetle ingiltere toptaklarına, kartalı aramaya çıkıyor. Onur, özgürlük, sadakat , ihanet gibi kavramlar etrafında örülmüş tarihi ve askeri bir hikaye. Güzel savaş sahneleri var bu tarzı sevenlere göre bir film.
Fragman veya trailer:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.