Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

21 Şubat 2017 Salı

Umudunu Kaybetme (Pursuit of happyness) Ahlak Notu 9.5 +

Yönetmen :Gabriele Muccino
Başroller: Will Smith ve oğlu
Yıl: 2006
Tür: Dram
Bu Film aynı isimi taşıyan kitaptan uyarlanmış bir biyografi filmidir.
Konusu: Chris Gardner küçük çapta bir girişimcidir ve son işinde ciddi anlamda zarar etmiştir. Maddi zorluklardan dolayı karısı tarafından da terk edilen Chris, oğluyla beraber ayakta kalmaya çalışacaktır. Yeni bir iş edinmek için 6 ay sürecek zorlu ve uzun bir sürecin içine girecektir. Bu süreçte kaldıkları evden çıkarılacak , düşkünler evi, metro gibi yerlerde oğluyla birlikte geceyi geçirmeye çalışacaktır. Her şeye rağmen vazgeçmeyen Chris'in sonunu merak ettiyseniz izleyin derim.  Dersine çalışmayan , tembellik eden öğrencilerin özellikle izlemesi gereken bir film. Tüm zorluklara rağmen ümidini ve nezaketini kaybetmeyen bir adamın hikayesi.  Filmden bir cümle:
"Kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme.. Bir hayalin varsa onu korumalısın... Bir şeyi istiyorsan, git ve al. "
Fragman:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.