Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

22 Şubat 2018 Perşembe

Charlie ' nin Çikolata Fabrikası Ahlak Notu: ~8

Ailenin zenginlikten önemli olduğu ve  asıl zenginlik olduğunun altının çiziyor. 

Gösterim Yılı: 2005
Yönetmen: Tim Bürton
Tür: Aile , Komedi
 Konu:Willy Wonka Dünya  çikolata devi gibi bişeydir. Yıllar önce bazı işçileri fikirlerini çaldıkları için tüm işçilerini işten çıkaran  Willy Wonka aslında  büyük bir hazırlık yapmıştır ve bir gün
büyük bir kampanya ile  ortaya çıkar. Tüm Dünyaya dağıttığı  milyonlarca  çikolatadan  sadece beşinin  ambalajına altın biletler yerleştirir. Altın bileti bulan çocuklar için   fabrikada  bir gün misafir olmak , çok fazla çikolata ve beşinden sadece birinin  kazanacağı sürpriz büyük ödül vaad eder. Tüm Dünya da bir çılgınlık başlar ve beş farklı çocuğa  altın bilet çıkmış olur. Çocukların nitelikleri şöyle: şişman çocuk, şımarık fabrikatör kızı,  oyun bağımlısı bir dahi, olimpiyat şampiyonu ve  sakız tiryakisi bir kız ve  fakir ama gönlü zengin sıradan bir çocuk.

     Bu film ailenin zenginlikten önemli olduğu ve hatta  asıl zenginlik olduğunun altını çiziyor ama
çeşitli aile hatalarını da  inceden eleştiriyor.
Fabrikadaki abartılı teknoloji, komedi unsuru olarak kullanılmış.
Ailecek izlenebilir ama çocuğunuzun 7 yaşından büyük olmasını tavsiye ederim. Filmin bazı kısımları korkutucu gelebilir. Filmi izlerken "Bu aceba çocuklara yönelik korku filmi mi " diye düşünmüştüm.
Fragman ve Ebeveyn Klavuzu:




İMDb'nin Ebeveyn Klavuzundan Alınmıştır:
Yan tarafındaki açıklamalar bana aittir.



Ayrıca Filmin Şiddet İçeriği Hakkında İmdb'de Şunlar Yazıyor:
  • The whole premise of the film is very dark and frightening - would not recommend this film for younger viewers.
  • Willy Wonka has a couple of flashbacks throughout the film, the first and third one can be pretty frightening for younger children. In the first flashback, we see Willy Wonka when he was a kid, and he's wearing a scary dental mask, and when Wonka's father throws his Halloween candy in their fire place, the fire turns a different color. In the third one, Willy Wonka comes home on a stormy night and discover that his house has disappeared. These two of the three flashbacks can be really frightening for really young viewers.
  • The film is rated PG, partially because of "quirky situations," as indicated in the rating description. Generally speaking, the movie is unusual, and a lot of odd things happen that wouldn't necessarily occur in real life. It also has a generally dark, eerie look to it. Some children might be uncomfortable while watching it, even though it is only a fantasy.
  • Various old-fashioned mechanical toy figures of children (seen as part of an introductory bit to the factory) suddenly catch on fire. Some are engulfed in flames, and one of them even has its eyes fall out, which might be unsettling for younger kids. From a distance, we later see the puppet hospital and burn center. All of this is mainly for laughs, but it is creepy-looking and could be categorized as "dark humor".
  • Frightening things happen to four of the five children, because they behave poorly and fail to do what is asked of them. One of the kids falls into a chocolate river and is sucked up by a tube that is too small for him. Another child turns into a blueberry and blows up several times her size. The third child is attacked and dragged away by squirrels, who throw her down a garbage chute, and the fourth child is shrunk down to the size of an ant. This can be scary for children, along with the scenes where those children are leaving the factory and do not look like themselves. Especially when Mike Teavee comes out of the factory very long, flat and 3 times the height of his already tall dad.
  • As journalists were interviewing Violet, her mom is staring at her daughter with her eyes wide in a scary manner.
  • In general, Willy Wonka tends to be very creepy and strange in both appearance and personality. Depending on the individual child, some younger audiences might be afraid of him. The Oompa Loompas can be frightening, too.
  • Biraz düzeltilmiş Google Translate çevirisi şöyle:
  • Filmin tüm öncü açıklamaları çok karanlık ve korkutucu - bu filmi genç izleyiciler için tavsiye etmiyor.
  • Willy Wonka'nın film boyunca bir kaç flaşbeki var, ilk ve üçüncü olan küçük çocuklar için oldukça korkutucu olabilir. İlk flaşta, Willy Wonka'yı çocukken görüyoruz ve korkunç bir diş maskesi takıyor ve Wonka'nın babası Cadılar bayramı şekerini onların ateş yerine atınca, ateş farklı bir renge dönüşüyor. Üçüncüsü, Willy Wonka fırtınalı bir geceye evine geldi ve evinin ortadan kaybolduğunu keşfetti. Bu üç flashbackin ikisi, gerçekten genç izleyiciler için gerçekten korkutucu olabilir.
  • Film, derecelendirme açıklamasında belirtildiği gibi kısmen "ilginç durumlar" nedeniyle PG olarak derecelendirilmiştir. Genel olarak konuşursak, film sıradışı ve gerçek hayatta asla gerçekleşmeyecek çok tuhaf şeyler oluyor. Ayrıca genellikle karanlık, ürkütücü bir görünüme sahiptir. Bazı çocuklar için sadece bir fantezi olsa da, onu izlerken rahatsız olabilirler.
  • Çok çeşitli eski moda mekanik oyuncak figürleri (dans  edip  şarkı söyler gibi görünürken) (fabrikayı tanıtıcı bir etkinliğin bir parçası olarak ) aniden ateş yanar. Bazıları alevler içinde kalıyor ve bunlardan birinin gözleri düşüyor, bu da küçük çocuklar için rahatsız edici olabilir. Bir mesafeden, daha sonra kukla hastanesini ve yanık merkezini görüyoruz. Tüm bunlar esas olarak kahkahalar içindir, ama ürpertici bir görünüştür ve "kara mizah" olarak kategorize edilebilir.
  • Korkunç şeyler, beş çocuğun dördünde gerçekleşir, çünkü kötü davranırlar ve onlardan isteneni yapamazlar. Çocuklardan biri çikolataya düşüyor ve onun için çok küçük olan bir tüp tarafından emiliyor. Başka bir çocuk bir yabanmersini haline dönüşür ve büyüklüğünde birkaç kez havaya uçurur. Üçüncü çocuk, onu bir çöp oluğuna bastıran sincaplar tarafından saldırıya uğruyor ve sürükleniyor ve dördüncü çocuk bir karınca boyuna kadar küçülüyor. Bu, çocukların fabrikadan ayrıldığı ve eski hallerine benzemediği sahnelerde  çocuklar için korkutucu olabilir. Özellikle Mike Teavee fabrikadan çok uzun, düz ve zaten uzun olan babasının 3 katı olrak çıktığında.
  • Gazeteciler Violet ile röportaj yaparken, annesi kızına gözlerini korkutucu bir şekilde geniş bir şekilde bakıyor.
  • Genel olarak, Willy Wonka hem görünüşte hem de kişiliğinde çok ürpertici ve garip olma eğilimindedir. Bireysel çocuğa bağlı olarak, bazı genç izleyiciler ondan korkabilir. Oompa Loompas da korkutucu olabilir.(filmdeki cücelerden bahsediyor. Resim aşağıda)


Oompa Loompa:


Daha ayrıntılı bilgi için İMDb 'nin ilgili sayfasını ziyaret edebilirsiniz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.