Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

5 Haziran 2019 Çarşamba

Kung Fu Panda Bayram (Kung Fu Panda Holiday)

Süre:  25 dk. 
Yönetmen : Tim Johnson
Senaryo : Jon Pollack , Jonathan Groff

Yine mesaj yüklü bir animasyon bizi bekliyor. Bayramda yoksul ve zayıflarla bir araya gelip onları sevindirmenin ve kişinin  sevdikleriyle birlikte olmasının   kral  sofralarında olmaktan, asillerin görkemli  bayram kutlamalarında bulunmaktan  daha mutluluk verici ve huzurlu olduğunu işleyen bir animasyon  filmi.

Bayramda babasına yardım edip yoksullara aş pişirmeyi, onlarla eğlenmeyi, soylularla olmaya tercih eden minik! Pandanın hikayesi. 

Komedi ve duygusallık güzelce  harmanlanmış  ve geleneksel motifler ustaca kullanılmış. Doğrusu, Kung fu' dan  nasıl komedi  çıkarılır, iyi biliyorlar.
Sonunda Pandacık soylu ustaları da kendi bayram aktivitesinin içine çekiyor ya... Bence çok güzel son olmuş.

Ailece İzlenebilcek Bir Film mi?

Evet özellikle ailecek birlikte izlemenizi öneririm. Böyle güzel mesaj yüklü animasyonlar maalesef nadir bulunuyor. Filmde işlenen bayram kış mevsiminde olduğu için akla Christmas kutlamalarını  getiriyor ve belkide filmin geniş kitlelere ulaşması için yapımcılar, çağrışım yapmasından özellikle mutlu da olabilir. Yine de şu kadarı var ki zaten bütün geleneksel bayram şölenleri az ya da çok birbirine benzerdir sanıyorum.

Fragman:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.