Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

10 Eylül 2010 Cuma

İP MAN ++

Bruce Lee'nin ustası Ip Man'in (Yip Man) hayat hikayesinin kritik bir bölümü anlatılıyor.. Bu film Kung Fu kökenli savunma tekniği WingChun'un 200 yıllık tarihine ışık tutuyor. Wing Chun   Rakibe hiç darbe şansı vermeden rakibi bertaraf etme amaçlıdır. Wing Chun'un bu filmde seyirciye ciddi bir seyir zevki yaşatmasını bekliyorum.   İp man çok ciddi bir dövüşçü ama bunun yanında mütevazı, nezaket sahibi, vatan sever ve zorluklara göğüsgerebilen ve bunun gibi  ahlaki değerleri temsil eden bir adam. ülkesinin işgale uğradığı bir dönemde gösterdiği örnek davranışlarlada etrafına örnek oluyor. Müstehcenliğe tamamen kapalı. Bence tam ailece izlenecek film.


IMDB Puanı: 8.2/10 

Fragman:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.