Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

11 Ağustos 2011 Perşembe

Ben Efsaneyim ++-

Bir virüs insanlığın tamamına yakınını yok etmiş ve kahramanımız koca şehirde yalnız kalmıştır. Yalnız dediysek o kadarda yalnız değil... Geceleri ortaya çıkan ve karanlıklarda gizlenen yaratıklar şehrin yeni sakinleridir.
Ben Efsaneyim (Özgün adı: I Am Legend), Francis Lawrence'ın yönettiği ve başrolünde Will Smith'in yer aldiğı 2007 ABD yapımı kıyamet sonrası bilim kurgu filmidir. Smith, yeryüzünde  virüsten etkilenmeden, hayatta kalan tek insan olduğunu düşünen askeri bir viroloğu canlandırır.

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.
Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler
wikipedia'dan alınmıştır. daha ayrıntılı bilgi için:

1 yorum:

  1. Tek sıkıntı filmin ismi..

    Bir de W.Smith'in kadın ile çocuğuna uyuz davranışlar sergilemesi.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.