Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

23 Ocak 2012 Pazartesi

Cennetin Krallığı Ahlak Notu:+8


Cennetin Krallığı (orijinal adı: Kingdom of HeavenRidley Scott'ın çektiği 2005 tarihli, Haçlı Seferleri üzerine bir filmdir. Filmin başrollerini Orlando BloomLiam NeesonJeremy Irons,Edward Norton ve Eva Green oynamaktadır.
Film Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs şehrini haçlıların kurduğu Kudüs Krallığı'ndan geri alması olayı etrafında haçlı seferlerini ve iki tarafın bu savaşlara bakışını anlatmaktadır.  (wikipedia)
 Bu film kilisenin tepkisini alarak hristiyan dünyasında tartışmalara yol açmış bir filmdir. Filmde Selahaddin Eyyubi gerçek bir lider olarak görülmektedir. Her ne kadar bizim gönül dünyamızda ki Selahaddin hazretlerini filmde göremesekte film yapımcıları O'na karşı saygılı davranmışlar ve hoşgörülü,zeki,iyi bir lider profili ortaya koymuşlar. 
Beğeneceğinizi umduğum güzel bir film.

filmin fragmanı:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.