Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

29 Ocak 2012 Pazar

Kuruluş Ahlak Notu:10

 Yönetmen: Yücel Çakmaklı
Senaryo Yazarı: Tufan Güner , Tarık BuğraTür: Macera, TarihiYapım Yılı: 1987Ülke: TürkiyeÖzellik: RenkliKonu:

6 asır boyunca dünyada hükümranlık süren, tarihin en büyük imparatorluklarından biri, Osmanlılar.
Küçük bir Kayı boyu iken; azim, adalet ve siyaset dehası yönetimi sayesinde yüzyıllar boyunca İslam'ı Avrupa'nın göbeğine kadar taşıyabilmiş bir hanedan…

Tarık Buğra'nın unutulmaz eserinden muhteşem bir uyarlama. Yönetmen Yücel Çakmaklı'nın destansı anlatımıyla izleyicilerini tarihin en büyük imparatorluklarından biri olan Osmanlı İmparatorluğu'nun Kuruluş yıllarına götüren film, Osman Gazi'nin beyliği ile bütünleşen kendi yaşamını yansıtıyor.

Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/213720-kurulus-filmi-hakkinda-bilgi-verir-misiniz.html#ixzz1kx0GVeTC

        Ben filmin senaryosundaki bazı kısımları sevmedim. Fakat usta oyuncuların bir araya geldiği başarılı bir yapım. bu filmin dizi şekli de tv'de yayınlanmıştır. Yayınlandığı sene iyi ses getirmiştir.
filmin fragmanı:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.