Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

2 Şubat 2017 Perşembe

Uzay Oyunları (Ender's Game)

Yıl: 2013
Tür: Bilim Kurgu , Aksiyon
Konu: 2070 yılında bir uzaylı türü gezegenimize saldırır. "Buggers" adı verilen bu uzaylı türü dev karıncalara benzemektedir. Gezegenimizde koloni kurmak ve gezegenimizin  kaynaklarını kullanmak niyetindedirler. Bunu söylerken Amerikayı keşfeden Avrupalılar geliyor aklıma ama neyse... Sonuçta insanlar galip gelmiştir ve saldırı püskürtülmüştür fakat ileride gelebilecek yeni saldırılara karşı insanoğlu bu uzaylıları kendi gezegenlerinde yok etmeye kararlıdır. Bu savaşta adına "IF" denen özel bir ordu kurarlar. Bu seçkin ordu çocuklardan oluşuyor. Özel yetenekli olan çocuklardan bahsediyoruz. Uzaylı düşmanlar gibi düşünebilen çocuklar bunlar. Kas ve pazı kuvvetinin değil uzay araçlarını etkili kullanmanın belirleyici olduğu bu savaşta uzaylılara benzer şekilde düşünebilen özel çocuklar önem kazanmıştır. Bu özel çocuklar simülasyonlarla eğitiliyorlar ve simülasyondan önceki eğitim sahneleri de görülmeye değer. Bu çocuklar arasından "Andrew Ender Wiggin" isimli olanı sivrilecek ve ordunun komutanı haline gelecektir. Son savaşı kumanda edecek olanda o dur. Ender'in hikayesinde savaş hukuku, soykırım, disiplin, merhamet gibi kavramlar sorgulanıyor. Filmin slogan cümlesi olan ve açılışta bizi karşılayan Ender'in şu sözü filmin vermeye çalıştığı birçok şeyi özetliyor:
"Düşmanımı mağlup edecek kadar yakından tanıdığım zaman, hemde onu sevdiğim zamandır.
 A. E. WİGGİN"

Filmin Fragmanı:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.