Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

20 Mayıs 2017 Cumartesi

Korkusuzlar (Courageous) Ahlak Notu : 8.5 +

Yıl: 2011
Yönetmen: Alex Kendrick
Konu: Adam , Nathan ve ortakları, hayatın kendilerine getireceği her türlü kötülüğe kendilerini hazırlamış polis memurlarıdır. Ne var ki, günün sonun da rozetlerini çıkardıklarında, hiç de hazır olmadıkları tek bir görevleri vardır: Babalık. Çocukları kendilerinden  uzaklaşırken, babalar korkularına karşı  umut ve inançlarına sarılmak zorundadır.  Bu mücadelenin sonunda, hayatlarını değiştirecek ve beklemedikleri bir karar ortaya çıkar.

Seyir Zevki: Komedi filmi olmamasına rağmen beni kahkahalarla güldüren sahneleri oldu. Göz yaşları dökmeme sebep olan sahneleri olduğunu da belirtmeliyim. Zaman zaman iyi adamlar için endişelenip gerildiğim de oldu.
Benim hoşuma gitti umarım sizde beğenirsiniz.

Ahlaki Yönü:  İyiyi, doğruyu, güzeli öğütleyen, sorumluluk almaya teşvik eden, Kendi aleyhine de olsa dürüstlükten ayrılmamak gerektiğini gösteren ve her fırsatta "Tanrıya  güven" mesajı veren bir film fakat filmde bazı sahnelerde kolsuz giyinen bayanlar var. Bunu da belirteyim.
Dikkat: Film iyiliği öğütlerken hıristiyan inancı üzerinden yapıyor bunu. Çocukları ile izleyecek olanlar lütfen çocuklarınıza gereken uyarıyı yapınız. Tanrı çocuk edinmemiştir. Hz. İsa (A.S) Tanrı'nın Elçisidir. Bizim günahımız için çarmıha gerildiği doğru değildir fakat bir doğru varki gerek Hz. İsa (A.S) gerek Hz. Muhammed (A.S) ve diğer peygamberler Allah'ın en sevgili kulları oldukları halde bizim iman etmemiz ve güzel kullar olmamız yolunda nice acılar çekmişlerdir.
FRAGMAN:







Not: Fragmanın görüntü kalitesine aldanmayınız. Film 2011 yapımı. DVD sini alarak yüksek görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.