Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

4 Nisan 2020 Cumartesi

Kurtlar Arasında (Entrelobos)



Yıl: 2010
Süre: 1 sa 53 dk.
Tür: Drama 

Yönetmen: Gerardo Olivares


Senaryo: Manuel Moral



Filmin Konusu: Marcos, 7 yaşında bir çocuktur.  Babası,   geciktirdiği borcundan ötürü Marcos'u zengin toprak ağasına   vermiştir.  Sonrasında, ağa tarafından ıssız bir dağ başına, ağanın keçilerinden sorumlu çobanın yanına onun  yamağı olması için gönderilir. Marcos, keçilerle ilgilenmeye başladıktan bir süre sonra, dağ başındaki mağarada kader birliği yaptığı yaşlı çoban Atanasio hastalanır ve ölür. Marcos ıssız dağ başında artık tek başınadır. O zamana kadar çobandan öğrendikleriyle hayatta kalması gerekecektir. Etrafta kurtlar vardır ve çoban olan kişi vefatından önce  kurtlarla nasıl iyi geçineceğini öğretmiştir fakat küçük çocuk daha fazlasını başaracak ve kurtları dost edinecektir.  Kurtlar Arasında; 1953-1965 yılları arasında, İspanya'nın Sierra Morena dağlık bölgesinde, 19 yaşında jandarmalar tarafından tutsak olarak alınıp medeniyete geri götürülene dek tek başına yaşayan Marcos Rodriguez Pantoja'nın eşsiz deneyimlerini izleyici ile buluşturmakta. Yani gerçek bir hayat hikayesinden alıntılandığını iddia ediyorlar.  Kurtların soylu hayvanlar olarak gösterilmesi de gerçeğe uygun olmuş kanaatindeyim.

Ailece İzlenebilecek Bir Film mi?
Hiç öpüşme sevişme sahnesi yok. kısa bir sahnede yoksul kızın tek omuzu açık perişan elbisesiyle görünmesinden öte çıplaklıkta yok.  Şiddet sahnesi hafif dozda var.  Filmin  Holladadaki sertifikasyonu  9 yaş.   

Seyir Zevki: İzleyenlerin büyük çoğunluğu beğenmiş. Beni kısa sürede sardı ve çoğu kişinin de kısa sürede içini ısıtacak tarzda  bir film olduğunu düşünüyorum. Kah sevindirip kah hüzünlendiren gerçekçi bir yapım. 

Filmin Fragmanı:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.