Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

5 Kasım 2020 Perşembe

Welcome to The Punch (Büyük Tuzak)


Ahlak Notu : ~8.5 / 10 (Editörün  kişisel  kanaatidir. açıklamalar  aşağıdadır.)

Yayınlanma  Yılı:  5 Mart  2013 (Londra)

Yönetmen: Eran Creevy

Bütçe: 1.1 million GBP

Görüntü Yönetmeni: Eran Creevy

Yapımcılar: Rory Aitken, Ben Pugh, Brian Kavanaugh Jones


Baş Roller: James McAvoy, Mark Strong 









Konu:  Bir grup  hırsızı  yakalamaya  çalışırken bunlardan  birisi  tarafından yaralanan ve polislik  mesleğine  pasif  şekilde  devam  etmeye  çalışan Max Lewinsky,  kendisini yıllar önce  yaralamış  olan suçlunun Londra'ya  dönmesi  üzerine  bir  şans  yakaladığını düşünecek  ve işe  dört  elle  sarılacaktır ancak  işler  göründüğü  gibi değildir.  Hırslı  polis Max ,  işi deştikçe  kendi  amirlerinin ve bazı  politikacılarında suçun  içinde  olduğunu  fark  edecektir.  


Ailece  İzlenecek  Bir  Film  mi?

Hem  filmi  izlemiş biri  olarak   hem de  İmdb'nin  filmle  ilgili  aile  klavuzu  sayfasını  kontrol  etmiş  olarak şu  bilgileri  kaydetmek  istiyorum.
Çeşitli  ülkelerde  gösterime  giren  film  için  en  az  14  yaş  sertifikasyonu  yapılmış.
Suç  temalı bir  aksiyon filmi  olarak  şiddet  sahneleri  mevcut. Morg da bir  ceset görünüyor.  bazı  sigara  sahneleri  var.  yaklaşık  30  kadar "F..." küfrü  içeriyor ancak  biliyorsunuz ki  bunlar  Türkçe  dublajlarda  bedduaya çevriliyor.

Müstehcen  Sahne  Var mı:  

Çıplaklık  veya  cinsellik  sahnesi  yok.   herhangi  bir  öpüşme  sahnesi  yok. Gerçi esas oğlan  kıza meyleder ama  kız kabul  etmez  ve  herhangi  bir  öpüşme  veya  başka  birşey  olmadan ayrılırlar. 

Bir sahnede bir adam  ölmüş bayanı  alıp  yatağa  uzatır. bayanın omuzu  açıktır.

37:31 dakikasında şöyle bir  görüntü mevcut: Bir  kuaför  salonunda  çalışan bayanın  bayağa  derin  dekoltesi  var.  Birkaç saniye  görünüyor. 

Filmin  ahlak  notu  sadece  görsel  müstehcenlik seviyesi   üzerinden verilmiş bir  genel  kanaat notudur.

Seyir  Zevki  Nasıl ?

Hızlı  akan ve  karakterleri  tanıtma gibi bir  ön aşamaya  sahip  olmayan  direk  aksiyonla başlayıp  filmin  akışı  içinde  karakterleri  tanıdığımız aksiyon  severlerin  hoşuna  gidebilecek  bir  film.  Kim  kanunun  yanında  kim  suçlu  birbirine  karışan,  derin  ilişkileri ve  kirli  politikayı da  işleyen  bir  film olduğu  için Polisiye  seven kimselere de  hitap  ettiği  kanaatindeyim. 

Filmin Fragmanı:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.