Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

3 Eylül 2020 Perşembe

Wolf Warrior


Yayınlanma  Tarihi:  2015 (Çin)

Yönetmen : Wu Jing

Bütçe: 89.9 million USD

Süre: 90 dk

Oyuncular: Wu Jing, Scott Adkins,.......

Konu:       Elit paralı asker topluluğunun başı  rolünde Scott Adkins  oynuyor. Yani ünlü oyuncu  bu  filmin  kötü  adamı  olarak  karşımıza  çıkıyor.    Çin Özel Kuvvetlerinin en iyi nişancısı Çavuş Leng Feng (Wu Jing), emirlere uymayıp risk  alarak bir operasyonun  başarıyla sonuçlanmasını sağlamıştır.  Sonuçta   askeri mahkemede yargılanıp bağlı olduğu birimden   atılır fakat  o aynı zamanda  "Kurt Savaşçılar" denen özel birliğin  aradığı türden bir dövüşçüdür. Sessiz, Sinsi ve  Ölümcül. Kurt savaşçılar sınır bölgesinde  tatbikat yaparlarken, beklenmedik bir anda uluslar arası bir şirketin elit paralı  askerler grubu bölgeye sızar ve bir  operasyon  başlatırlar.  Bu elit paralı  askerler grubu aslında çeşitli  ülkelerin özel  birliklerinde  belli bir başarı  göstermiş  emekli   askerlerdir. Yeni halleriyle kiralık  katil sürüsü olmuşlardır. Bu  paralı ekibi  Çin'in  Kurt Savaşçılar birliğine operasyon  yapmaya gönderen kişi  ise  öldürülen kardeşinin  intikamını  almak  isteyen bir  mafya  baronudur.(Sanırım  uyuşturucu  baronu)


Seyir  Zevki: Neredeyse  başından sonuna bir  operasyon  filmi. Scott Adkins 'in  dövüş  sahneleri de  ayrı bir tat  katıyor. Askerlerle  ormandaki  vahşi  kurtların  savaştığı  kısım yapmacık  dursa da  genel  olarak  başarılı  bir  film. Tabi  türü sevip sevmemeniz  alacağınız  zevki  etkileyecektir.  Benim  hoşuma  gitmeyen şey ise vatandaşlarını adeta   kendi  kulları  haline  getirmiş  olan zalim Çin  devletinin  propagandasının  yapılması ve iyiymiş gibi  gösterilmesi. 


Filmin Fragmanı :




Ailece İzlenebilecek Bir  Film mi?

Filmde  hiç  sevişme  veya  öpüşme  sahnesi  yok. Kadın karakterlerin  soyunduğu bir  sahnede  yok.  Bir sahnede kadın karakter içki ısmarlayacağını  söylerken cinselliği  vaad ediyor ama gönderme  çok ince  ve  filmin  senaryosu  içinde cümle bu  anlama yorumlanabilir  hale  geliyor.  Filmin  içerdiği şiddet de dikkate  alınırsa "çocuk"  kelimesinin tam karşılığı olan bireylere  uygun  değil.  Belki 13 yaş ve üzeri denebilir. Tabi  sadece benim  tahminim. Aslında  fragman size büyük  ölçüde  fikir  verecektir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.