Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

3 Mart 2012 Cumartesi

Fetih 1453 Bizi Üzdü

   Medine de Efendimiz'in (s.a.v) hadisiyle başlayarak bizi sevindiren bu film  hiç bir müstehcen sahne içermemeliydi. Hadis ile başlayan hatta padişahın ordusuna namaz kıldırmasını gösterecek kadar dindar takılan bir film hangi gerekçeyle olursa olsun müstehcenlik içeriyorsa ortada bir çelişki vardır.

 Hoşlanmadığım bir diğer hususta Ulubatlı hasan karakterinin Fatih sul. Mehmet' ten daha ön planda olması. Gerçekte ulubatlı hakkında tarihçiler çok az şey söyleyebiliyorken bu filmde Fatih'in kılıç hocası olarak görüyoruz onu. Ulubatlı'nın Era isimli kızla yaşadığı gayrimeşru ilişkide bu filme yakışmamış.
 Tarihçiler Roma imparatorluğunu yıkan sebeplerden birinin hamamlara ve zevku safaya düşkünlük olduğunu söyler. Filmdeki Bizans devlet erkanının çıplak kadınlarla hamama girme sahnesi belki gerçeği yansıtıyordur ama hadisle başlayan bir film böylemi olmalı!
  zorlama bir şekilde araya sıkıştırılan öpüşme sahneleri ve benzeri bizi üzdü. Bununla birlikte savaş sahnelerinden etkilendim. gerçekten hoolywood  kalitesinde bir film olmuş. Eğer olumsuz sahnelerde olamsaydı ...

1 yorum:

  1. Yorumlarına katılıyorum. Olumsuz sahneler olmasa belki filmi gişe hasılatı bile %40 a varan bir artış yapabilirdi. Çünkü filmi izleyen bazı dindar kesim, filmin mustehcenlik içerdiğini ve yakışmadığını çevrelerinde dile getirdiği için dindar kesimi %80 i bu filme gitmedi diyebilirim.
    Yoksa bu rakamlar 6 milyon değil 10 milyonu bile geçebilirdi...

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.