Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

18 Ağustos 2022 Perşembe

Caveat (Uyarı) .................................................................................. Görsel Müstehcenlik: 0


Tür:   Korku 

Süre:  88 dk.

Yapım Yılı: 2020 

Yönetmen: Damian Mc Carthy
Senaryo: Damian Mc Carthy
Oyuncular: Ben CaplanJonathan FrenchLeila Sykes
Ödüller: 2 ödül & 1 nomination

Konu: Isaac hafıza kaybı sorunu yüzünden oldukça kötü bir hayat yaşamaktadır. Bu sırada ise Barret isimli bir adam da yeğeni Olga’ya bakacak birilerini aramaktadır. Barret’in yeğeni olan Olga ise yine Isaac gibi hafıza kaybı yaşamaktadır ancak Olga, Isaac kadar derinden bu sorunu yaşamamakta ve kısmi bir hafıza kaybına ve bazı psikolojik de sorunlara sahiptir. Filmin  tanıdını kaçırmamak  için  hikayeyi  daha  fazla  aktarmayacağım ama filmin  altında  yazan bir  izleyici  yorumunu  paylaşmak  istiyorum:
"Tek kelimeyle ürpertici, oyuncaktan tabloya kadar herşey bir korku filminde olması gerektiği gibi korkunç, bu tarzdaki korku filmlerini seviyorum, insanları ani ve gürültülü ses efektleriyle değil de ortamın ve durumun ürperticiliğiyle korkutmak kalitenin göstergesidir, malesef çoğu korku filminde bu kalite anlayışı yok, genelde bir grup aklı beş karış havada ergenat adeta ölmeye bahane arıyormuş gibi gidip en tehlikeli yerlerde laylaylom diyerek dolanırlar, sonra birbirlerine aniden “bööööööö” diyip şakalar yaparlar, korkan kişiyle alay ederler falan, böyle sahnelerle alay edilen kişi filmdeki karakterler değil izleyicinin ta kendisidir aslında, bu yüzden hiç keyif almam öyle filmlerden, şunların hepsi gebersin bir an önce düşünmekten izleme keyfi falan kalmaz, kaliteli korku filmleri ise bu tarz bayağı numaralara ve ani orkestral ses efektlerine hiç gerek duymazlar, çünkü eğer istenirse en sıradan şeylerin bile korkutucu olabileceğini bilirler, herşey insan psikolojisini doğru analiz edebilmek ve bunu seyirciye net yansıtabilmekle ilgili, reflekssel irkilme korku falan değildir sadece metabolik bir savunmadır, sessiz bir ortamda aniden çalan bir enstruman sesi filmden korktuğunuz için değil o sesten irkildiğiniz içindir, gerçek korku ise bilinçli ve düşünerek hissedilen korkudur, hikayede mantıksızlıklar da gözlemledim fakat izlerken yaşanan gerilim bazı ufak tefek detayları önemsiz kılıyor, uzun zamandır izlediğim en iyi korku filmiydi. Açıklanmayan kısımlar da bırakılmış fakat film ürpertme amacına ulaşıyor."

Caveat  Ailece  İzlenecek Bir  Film  mi?

Filmde  hiç  çıplaklık sahnesi  veya  cinsellik  sahnesi  bulunmuyor. Hatta en  ufak  bir  romantizm  bile mevcut 

  değil.   Görsel  yönden  temiz  bir  film. Filmin içerdiği  küfürlü  sahneler  var mı?  Hatırlamıyorum.    Varsa da    sınırlı  sayıda  küfür/hakaret  sözü  vardır. En  az  bir  sahne de  içki  içme  durumu  var.   Bir  korku  filmi  olarak  bazı  şiddet  içeren  sahneler  mevcut fakat  orta  seviye  diyebilirim. 
Film  çoğu  Avrupa  ülkesinde  15  yaş ve  üstü  olarak  düşünülmüş  ama Polonya da  12  yaşında  olmak  yeterli  kabul  edilmiş. 
Temiz  ve  gerçek  bir  korku  filmi.  Psikolojik  gerilim  ile  para-normal türünü  harmanlamayı başarmışlar. 
Daha  fazlası  için  bknz: İmdb parents  guide https://www.imdb.com/title/tt7917178/parentalguide 
Fragman  :








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.