Ahlak Notu

AHLAK NOTU: Tanıttığım filmlerin ahlaki yönü hakkında size fikir vermek için filmlere 10 üzerinden bir ahlak notu verdim. Örneğin hiç müstehcen sahne yoksa ahlak notu 10 olmalıdır. Birkaç müstehcen sahneden dolayı filmin notu 7'ye kadar düşebilir. Daha kötü filmleri sitemde tanıtmıyorum.
Kullanılan işaretler: +7 ahlak notunun yedi puan veya üzeri olmasını ifade eder.
+8 sekiz veya üzeri, +9 dokuz veya üzeri, ? emin değilim, ** veya *** tavsiye ediyorum, +++ tavsiye ederim, ++ müstehcenlik yok, ++- çok az müstehcenlik var, +- sınırda

12 Ağustos 2016 Cuma

ÇANAKKALE YOLUN SONU **

ÇANAKKALE YOLUN SONU

       Çanakkale savaşı sırasında yaşanan ama pek bahsedilmeyen bir konu var. Keskin nişancıların mücadelesi. Bu film tam da bunu konu ediniyor.
Bizim usta  nişancımızla en iyi İngiliz Keskin nişancısı arasında geçen mücadele İşleniyor. Film Çanakkale ruhunu yansıtıyor ve bana ilginç gelen şey Dağıtıcı firmanın  Warner Bros  olması. Asdında biraz araştırma yapınca bunu daha normal karşılıyorsunuz. Çünkü yabancı kaynaklar "Korkunç Abdül" namıyla tanınan 
bir Türk keskin nişancısından ve onun rakibi olan  "Billy Sing" isimli bir anzak nişancısından bahsediyorlar.(Youtube'dan edindiğim bilgi) 
        Öyle sanıyorumki Korkunç Abdül'ün gerçek öyküsünden esinlenerek bu filmi yapmışlar. 
Önemli  bulduğum bir bilgiyi sizlerle paylaşayım:
Savaştan 98 yıl sonra yeniden gün yüzü gören  ağır makineli tüfekler, Genelkurmay Başkanlığının da desteği ile  yeniden çalışır hale getirilerek filmde kullanılmış. Filmin gerçekçiliğinin en önemli unsurlarından birisi bu olsa gerek.
Filmi Çocuklarla beraber izleyebilirsiniz. (Hatta çocuklar çok küçük değilse birlikte izlenmesini tavsiye ederim. Çanakkaleyi anlama adına faydası olacağını umut ediyorum.)
İmdb puanı : 7.5        Yönetmen: Serdar Akar, Kemal Uzun      Oyuncular: Mahir Günşiray, Berrak Tüzünataç, Gürkan Uygun        Dağıtıcı: Warner Bros       Yapım Yılı: 2013       Bütçe:$5,000,000(Tahmini)      (Wikipedia'dan faydalanılmıştır.)

Filmin Fragmanı için:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.